Wederverkoper van tickets, prijzen kunnen hoger zijn dan de nominale waarde.

The Revolution Tickets

Voormalige band van Prince brengt de muziek van His Purple Highness weer tot leven. Goed nieuws voor de fans van Prince! The Revolution, de voormalige band van Prince, komt in 2020 naar België.
Alfabetisch overzicht
Sorteer op:

Tickets boeken voor The Revolution? Wij hebben altijd de beste tickets voor u beschikbaar. Samen met uw vrienden of familie een fantastische show beleven? Dat kan bij ons. Aarzel niet en bestel nu uw tickets!

Lees meer
Vanaf €90,-
Beschikbaar

Voormalige band van Prince brengt de muziek van His Purple Highness weer tot leven. Goed nieuws voor de fans van Prince! The Revolution, de voormalige band van Prince, komt in 2020 naar België. Op 9 juli houden de originele bandleden – inclusief Wendy & Lisa – halt in de Ancienne Belgique voor een muzikale ode aan Prince! The Revolution – Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Bobby Z, BrownMark en Dr. Fink – staat bekend als de veelzijdige band achter muzieklegende Prince. The Revolution verwierf midden jaren ‘80 internationale faam en kwam wereldwijd in de spotlights te staan na de release van Purple Rain, het rockproject rond Prince, dat de ster en zijn band op slag een sterrenstatus opleverde. Na de zomer van '85 groeide The Revolution uit tot een wereldfenomeen, dankzij de release van de film en tournees door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Tot op vandaag blijft het album Purple Rain een absolute klassieker bij de Recording Industry Association of America. Het album haalde platina en ging meer dan 13 miljoen keer over de toonbank in de VS alleen al, terwijl de gelijknamige film nog steeds wereldwijd het publiek weet te inspireren en bekoren. The Revolution voerde tot twee maal toe de Billboard 200-albumlijst aan (met Purple Rain, en met Around the World in a Day), haalde met verscheidene singles de top tien in de Billboard Hot 100-hitlijst en sleepte talloze awards in de wacht, waaronder drie Grammy's en drie American Music Awards. Na de Parade Tour kondigde The Revolution eind 1986 officieel het einde van de groep aan. De bandleden bleven echter close. In de jaren die volgden, kwam het dan ook – onder aanmoediging van Prince – verscheidene keren tot een gelegenheidsreünie. Na het plotse overlijden van hun onverschrokken frontman in april 2016, kwam The Revolution opnieuw samen om een ode te brengen aan Prince, het muzikale genie dat de band en de hele wereld wist te beroeren. In september keerden ze terug naar de plaats waar alles begon: First Avenue, een kleine zaal in Minneapolis die bepalend bleek voor Prince & The Revolution in de aanloop naar en het succes dat volgde op Purple Rain. Daarop beslisten de originele bandleden samen hun ode aan Prince verder te zetten en de muzieklegende te eren op de best mogelijke manier: de muziek brengen die ze samen met hem hadden gecreëerd.